• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ambachtelijk slapen, sinds 1935

 

1935

In 1935, opende Lionide Grigorovych Bochkin zijn zadelmakerij in zijn geboorteplaats Dubna, een klein provincie stadje van Moskou (Rusland, toenmalige USSR). Naarmate hij zijn werk steeds beter deed, werd hij in zijn regio steeds populairder. Mensen vroegen aan hem om banken te bekleden en stoelen.
Het bekleden ging hem zo goed af, dat hij zich volledig begon te richten op het bekleden van meubilair. 

1971

In 1959, werdt Mir Matrasov (Мир Матрасов; Wereld van Matrassen) overgenomen door zijn zoon Alexander Lionidovych Bochkin. Zijn zoon had een onorthodoxe visie op het ondernemenschap. Hij vond dat vrouwen in een bedrijf meer toe te voegen hadden dan mannen. Zo gezegd, zo gedaan. Hij nam al zijn vrouwelijke familie leden aan. Door de denkwijze en de liefde die de vrouwen tijdens de productie in matrassen staken, hadden mensen niet alleen een matras in huis waar je goed op sliep, maar ook een stuk familieband met het bedrijf.

Alexaner-bochkin-grootbedden

1971-1992

Door de val van Sovjet Unie besloot de familie te immigreren naar Nederland. Ze verkochten alles en gingen een nieuw leven opbouwen. Al snel had de familie plannen om matrassen en ledikanten te verkopen. Ze opende hun eerste winkeltje in Winschoten. Al snel waren zij niet tevreden met de producten die zij verkochten en besloten zij zelf matrassen te produceren.  

1995-1999

Familie heeft inmiddels een mooi bedrijf opgebouwd in het Noord-Oosten van het land en heeft 21 man personeel. In het najaar van 1997 komt fam. Andelic met een voorstel, om het bedrijf samen verder te runnen. Zij produceerde al jaren lang matrassen in de voormalige Jugoslavie. Door hun eigen manier van matrassen maken, besloten de twee families samen te werken. 

2001-2016

Door dat de concurrentie hevig werd, ontstonden er ook vriendschappen. Fam. Bochkin en Fam. Andelic werden bevriend met hun grootste concurrent Fam. Dijke die op dat moment een mega matrassen fabriek had. Fam. Dijke had in het jaar 2006 de rits uitgevonden voor op de dubbeldoek. Deze technologie zorgt ervoor dat de matrashoes wasbaar wordt.

2016-heden

De drie families nemen de failliet verklaarde Mega Matrassen B.V. over en richten EuroTras B.V. op. In een mum van tijd nemen zij 18 nieuwe werkkrachten aan om de productie proces bij te kunnen benen. Vanuit de jonge generatie wordt, er besloten om naast zakelijke verkoop, ook particulier te verkopen. Zij bedenken de naam Groot Bedden en in mum van tijd heeft het bedrijf al meer dan 500+ blije klanten. 

Werkplaats-matrassenfabriek-grootbedden                            schuim-matrassenfabriek-grootbedden