• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Natuurlijk denken wij aan de Natuur

Uw Matras en het Milieu

Een matras gaat lang mee. In dat opzicht is er weinig verschil in milieubelasting tussen verschillende matrassen. Waterbedden vormen daarop een uitzondering; de verwarming van het water kost veel elektriciteit.
Het is aan te raden te investeren in een goede matras. Optimale voorwaarden voor een gezonde nachtrust zijn goede steun, goede vochtdoorlaatbaarheid en een ontspannen houding.

Tips voor een goede matras

  • Probeer in onze showroom de matrassen goed uit. Ga erop liggen en let op de ondersteuning bij heup en schouder.
  • Kies een matras dat minimaal tien centimeter langer is dan uzelf.
  • Vraag de verkoper om informatie over een goede combinatie van bedbodem en matras
  • Keer een matras regelmatig om, zo blijven ze goed in vorm; voeteneind en hoofdeind omwisselen, zo ook boven- en onderzijde.

Gangbare matrassen

De milieubelasting van matrassen van polyether, HR-schuim, schuimrubber, natuurrubber en van matrassen met binnenvering ontlopen elkaar niet zoveel. Dat blijkt uit vergelijkingen (en optellingen) van de productie tot en met de verwerkingsfase nadat de matrassen zijn afgedankt.
De productie van natuurrubber kost minder energie dan de productie van synthetisch rubber, maar in de praktijk wordt dit vrijwel teniet gedaan, omdat van natuurrubber veel meer materiaal nodig is dan van synthetische schuimrubber. Beide materialen scoren daarom ongeveer even hoog op milieubelasting.

Van Leeuwen Recycling Group

Wij brengen elke vrijdag onze afval weg naar Van Leeuwen Rycycling Group in Rotterdam. Samen zorgen wij ervoor dat het afval goed wordt gescheiden.